רשלנות רפואית משמעה מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה שלה, כאשר סטייה זו גרמה לנזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו. תביעה בגין עוולת רשלנות, משויכת לדיני נזיקין. אם ניתן להוכיח שהתנהגות הנתבע מהווה רשלנות, אז נוצרת הזכות לקבל פיצויים בגין הנזק שנגרם עקב הרשלנות. דיני הנזיקין, ובתוכם עוולת הרשלנות, מאפשרים פיצוי גם כאשר למזיק לא הייתה כוונה לפגוע. בסוג זה של תביעה, לחוות הדעת של המומחים בתחום הרלוונטי, ישנה השפעה מכרעת בבית המשפט, על כן חשוב לקחת רופא מומחה רלוונטי, מקצועי ומיומן בהצגת חוות דעת רפואית בבית המשפט. אנו מזמינים אותך לפגישת ייעוץ חינם במשרדנו, עם מיטב המומחים בתחום הרפואה, הביטוח והסיעוד.
את מי לתבוע
- טופלת במוסד רפואי כגון בית חולים או קופת חולים- ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית נגדהמוסד הרפואי ולא רק נגד איש המקצוע שהתרשל, היות ולמוסד הרפואי ישנה אחריות שילוחית לרשלנותם של אנשי המקצוע אשר עובדים בו.
- טופלת בעקבות תאונת דרכים- קיבלת טיפול רשלני בבית החולים לאחר תאונת דרכים ונגרם לך נזק נוסף?, יש להגיש תביעה על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
- נגרם לך נזק כתוצאה ממספר גורמים וגם כתוצאה מטיפול רפואי רשלני- יש להגיש תביעת פיצויים כנגד כל גורמי הנזק ועל בית המשפט מוטלת האחריות להכריע בסוגיית אחריות הגורמים לנזקי הגוף שנגרמו.
התיישנות התביעה
- התיישנות בתביעת רשלנות רפואית , חלה 7 שנים לאחר המועד שמתגבשת עילת תביעה, משמע, המועד בו התגלה לנפגע כי יש קשר בין הנזק ממנו הוא סובל ואירוע הרשלנות.
- ההתיישנות אצל קטינים תחל מהגעת הקטין לגיל18, כלומר עד גיל 25.
- נושא התיישנות תביעות ברשלנות רפואי הוא מורכב, על כן יש לבחון כל מקרה לגופו, היות וישנם מקרים בהם מפסיקים את זמן ההתיישנות.
מבחן הרופא הסביר
בית המשפט מתייחס לשלושה נושאים מרכזיים בתיק רשלנות רפואית, הראשון שבהם הינו חובת הזהירות והפרתה, השני הקשר הסיבתי בין היווצרות הנזק לרשלנות, והשלישי היקף הנזק הנגרם. על מנת לבדוק זאת הוא נעזר ב' מבחן הרופא הסביר'. משמעות המבחן הוא בחינת כלל השלבים לאורך הטיפול הרפואי שניתן לאור ההתנהלות המקובלת בסטנדרט הרפואי ובחינתם.
- שלב א – בדיקה ואבחון: האם המטפל בדק את מצב החולה לעומק לפני האבחון וההחלטה לגבי אופן הטיפול, מהו המצב הבריאותי הכללי של המטופל, האם הוא מטופל בתרופות?, האם סובל ממחלות כרוניות ואילו ועוד.
- שלב ב' – ביצוע הטיפול הנכון- האם הטיפול נערך בסטנדרטיים מקובלים
- שלב ג' – האם נעשה מעקב רפואי כראוי וכנדרש לאחר הטיפול, האם ניתנו תרופות בהתאם, וכו'.
חוות דעת רפואית מקצועית תתייחס ל-
- קשר סיבתי עובדתי.
- הקשר הסיבתי דורש מובהקות סטטיסטית של מעל 90%.
- קשר סיבתי דורש הוכחה של 51%.
- הסתמכות על ספרות רפואית לצורך מסקנה.
- קשר סיבתי משפטי.
- קשר סיבתי אפשרי, במידה ומספר גורמים הובילו לנזק.
- הסתמכות על נתונים סטטיסטיים בשאלת הקשר הסיבתי.