רשלנות רפואית בלידה נקראת גם הולדה בעוולה, ומלבד ההוכחות המשפטיות הנדרשות בסוג תביעה שכזה, מתווסף הקושי המוסרי לגבי ההחלטה האם טוב מותו מחייו של התינוק הנולד. כאשר ישנה תביעה מסוג רשלנות רפואית לידה יש צורך בהוכחת התרחשות רשלנות בלידה. לשם דיון מעמיק בנושא נזקקים לחוות דעת רפואית מהימנה ומקצועית של רופא בתחום. אנו מזמינים אותך לפגישת ייעוץ חינם במשרדנו עם מיטב הרופאים המתמחים בייעוץ רפואי ומשפטי ומאפשרים קבלת חוות דעת מקצועית ומקיפה עם ייצוג הדעה הרפואית בפני בית המשפט, למשרדנו מוניטין וניסיון רב שנים בחוות דעת חיתומית, ייעוץ בענייני רפואה, סיעוד וביטוח.
נקודת המוצא הינה שהנתבע אינו אשם במום הנולד אלא בחוסר הודעתו או איתורו של המום ובכך לא מנע מהתובעים את הבאת התינוק בעל המום לעולם. בית המשפט מתלבט בהיבט מוסרי לא פשוט, האם ילד 'לא מושלם' לא זכאי לחיות? ואיך ניתן להחליט מתי המום הוא נסבל או לא?.
מכל מקום, מצופה מהגורם הרפואי (רופא/עורך הסקירה וכדומה) שבעקבות הטכנולוגיה המתקדמת והבדיקות הנרחבות הקיימות כיום, ידע בעזרת מומחיותו והידע המקצועי שלו לאתר מומים בעובר. מחיר כישלונו במשימה מונע מההורים לקבל החלטה מודעת ולבחור האם ללדת תינוק בעל מומים שונים, או להפסיק את ההיריון.
בתחום הרשלנות הרפואית בלידה ניתן להגיש תביעה עד גיל 25, ככל בתחום הרשלנות הרפואית ההתיישנות חלה לאחר 7 שנים, אולם במקרה זה נמנים 7 השנים החל מגיל 18 . חשוב לפנות לעורך דין מומחה בתחום הרפואי משפטי בכלל וברשלנות רפואית בפרט. כל תביעה מוגשת צריכה לכלול חוות דעת רפואית המוכיחה טענות רפואיות תואמות לכתב התביעה.
הרופא המומחה זקוק למסמכיו הרפואיים של הנפגע בכדי לתת את חוות דעתו. לכן ישנה חשיבות לפנות מוקדם ככל שניתן לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית בלידה. עורך הדין יפנה בשם הנפגעים למוסדות הרפואיים וישיג את מלוא התיעוד הרפואי.
תביעת רשלנות בגין הולדה בעוולה היא לרוב תביעתו של היילוד. בתביעה זו, מבקש היילוד פיצוי עבור הנזק שנגרם לו כתוצאה מאבחון רשלני של מומיו. העילה לתביעה אינה עצם קיומם של המומים, מהות הנזק, היא שלולא הרשלנות, יתכן שהוריו היו מחליטים שלא להביאו לעולם ואז לא היה סובל כל חייו מהמומים עימם נולד.
לתביעה זו מתווספת לרוב, תביעתם של ההורים, המבקשים פיצוי עבור הנזקים הממוניים שנגרמו להם. לידת תינוק בעל מום דורשת הוצאות רפואיות רבות ולעיתים גם פוגעת ביכולת השתכרותם של ההורים.